Sminkelj lépésről-lépésre!

Sziasztok! Ezen az oldalon lépésről-lépésre elsajátíthatjátok a sminkelés fortélyait, sőt még tanácsokat is kaphattok a sminkelésen belül! Az oldalt folyamatosan szerkesztem! Jó olvasgatást és tanulást! :)

A SMINKELÉS MENETE

1. A bőr védelme , előkészítése :

Zsíros bőr esetén, ha tartós sminket készítünk , egy pakolást teszünk fel, ami beállítja a bőr megfelelő víz- és zsírtartalmát.
Erős hámlás esetén megfelelő nedvességpótlás után, a felső hámréteget le kell dörzsölni! ( a nagyon hámló bőrt nem lehet szépen alapozni.)
Enyhe hámlásnál bőrradír hsználata ajánlott. 

Száraz bőr esetén hidratáló- nem túl zsíros -krémet kell a bőrbe masszírozni.
Ha nagyon száraz, cserepes a száj , bebalzsamozzuk.
Ha vörös, eres a szemfehérje különböző nyugtató hatású szemcseppek használata indokolt!



2. Alapozás
 
Mindig a hajtövekig,fülig és az áll alá lehúzva , foltok nélkül végezzük!
Azt, hogy milyen alapozót választunk, attól függ , hogy milyen hatást akarunk kelteni. (pl. természetesnek tünjön a bőr, vagy hibátlannak, tökéletesnek,egyenletesnek).
Az alapozót lehetöleg kis mennyiségben vigyük fel az arcbőrre, inkább több vékony rétegben, mint egyetlen/egyenetlen vastag mázként. 


3. Púderezés 

Fontos a jó minőségű anyag használata, mely lágy tapintású, apró szemcsés és homogén , ez biztosít matt és bársonyos felületet az arcnak.
A púder többre képes, mint eltüntetni a zsíros csillogást.
A púder rögzíti az alatta csücsülő alapozót és remek szemhéjárnyékoló alap ( előkészíti a bőrt a szinek festékfelvitelére.)
A púder nem csupán a bőr szírrétegét szívja megába, hanem az izzadságcseppeket is ( némiképp hűt is ).
Felhordásának többféle módja ismert, de a legfontosabb(!), hogy semmiképp sem szabad kenni!


4. A pirosító 

A pirosító élénkebbé teszi a bőrt, formálja az arcot , és fiatalságot, csillogást kölcsönöz a szemnek.
Csakugyan az arcpirosításnál is áll a mondás : -" a kevesebb néha több.." tehát csak kevesebb festéket tegyünk az ecsetre, és addig ismételjük amíg megfelelő színerősséget nem kapunk.


5. Szemfestés

 


 Nem tanácsos egyszerre túl sok festéket felvinni, mert sokkal nehezebb a felesleget eltávolítani. A szemfesték tovább tart ha áttetsző púderrel átfutunk a kész sminken. Ne feledjük a 2 szín túlságosan egyezik, az tompa,élettelen hatást kelthet. A komplementer szinek élettel töltik meg a szemet.


6. Szempilla

Élénk lesz a tekintet és szépen keretezi a szemet a megfelelően elkészített szempilla.A festék minden egyes pillát festékkel burkol be, így nem csak sűrűbbnek hanem hosszabbnak, szebbnek tűnnek a pillák.
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok a festék, hiszen attól összeragadnak a szempillák.


7. A szem kihúzása

Különböző módszerekkel lehetséges.
Lehet porfestékkel, szemceruzával, tussal és nedvs aplikátorral..
Használható világos, vagy sötét árnyalat is, attól függően hogy alsó vagy felső szemhéjat szinezzük., és attól, hogy kicsinyíteni vagy nagyobbítani szeretnénk a tekintetet.

8. Az ajkak 



 A száj formája nagyban befolyásol abbn, hogy milyen színű rúzst és milyen technikát alkalmazunk. Csábít, duzzog , vagy elutasít. 
1.lépésként: Kontúr ceruzával megrajzoljuk a száj vonalát, 2. majd fültisztító pálcikával finoman elsatírozzuk. A legkönnyebb a V alaknál elindulni és a 2 sarkából a száj közepe felé haladva kontúrozni. Ha kész, ajakecsettel haladjunk át az ajkakon. Az ajak formája is közre játszik abban, hogy milyen rúzst válasszunk. PL.- a világos fénylő szinektől az ajak nagyobbnak,teltebbnek tűnik., Míg a sötét szinek kicsinyítik a szájat. 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 4
Havi: 16
Össz.: 2 300

Látogatottság növelés
Oldal: SminkTrend 2010-2011
Sminkelj lépésről-lépésre! - © 2008 - 2024 - sminkeljszepen.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »